Wednesday, July 2, 2008

Stekare mot FRA - Viktigt att veta om festen i morgon!

Det händer mycket just nu och här kommer sista uppdateringen innan festen imorgon:

- “Min granne kokar antrax!” - vi mosar de sista argumenten!
- Varför e-post inte är ett vykort!
- Stekarna sänder en delegation!
- Vår planering inför i morgon, KOM TIDIGT!
- Auktion på stekarnas standar!
- Kraftfull dementi om Fridas skor!

Argumenten mot argumenten mot!
Min mycket gode vän Martin har skrivit små fulsöta argument för FRA mot våra argument. Vi från Stekarhåll bemödar oss inte ens om att bemöta dem eftersom Martin tömmer ut sina argument, talar mot sig själv och börjar yra om att hans granne kokar antrax. Vi tycker det är humor!
http://www.jagvillhaenblogg.se/martin/?p=281 Läs gärna diskussionen mellan Mårten och Martin på väggen till eventet:
http://www.facebook.com/posted.php?id=34188976904#19140672634

Nej, e-post är inte vykort!
Sen e det det här med att FRA-lagen är bra för att e-post är så lätta att läsa. Liknelsen med vykort dras ständigt upp. Att likna ett e-post vid ett vykort är som att likna en traktor med en solnedgång eller nått annat hejdlöst. Så nu en gång för alla: Nej! alla kan inte läsa dina eller mina mail. De går visserligen okrypterat i snörena men de strimlas upp i bitar så fort de lämnar din dator. Bitarna behöver inte gå samma väg ens. Ingen förutom stora operatörer och nu FRA har resurser att foga alla bitar samman igen och se vad du egentligen skrev. Varför tror du i så fall att alla Internet leverantörer och webbtjänster till exempel facebook skickar sina lösenord via e-post. För att alla kan läsa dem. Knappast.

Stekarna sänder en delegation till mynttorget
Nu har vi beslutat att vi sänder en delegation över demonstrationen före vår lilla sammankomst på Café opera. Det är första gången det någonsin händer att att vi partyproffs dyker upp i sånna här sammanhang. Men ”Extreme situations demands extreme measures”. Vi har dagen till ära till och med skaffat ett plakat. Så ni som vill segla in på mynttorget kl 15-19 under stekarflagg är varmt välkomna. Vi ämnar ta vår eftermiddagslatte i handen, gå på studiebesök och inspektera spektaklet. Lite samba har ingen dött av!

Vår planering inför i morgon, KOM TIDIGT!
Jag hade tänkt att börja min förmiddag med att lämna min enkla våning i gamla stan avnjuta frukost vid ettsnåret. Tre enkla espresso på favorit barristan. Titta ut över riddarfjärden och gå ingenom denna ödesdag. Stryka min allra bästa skjorta och styra kosan mot mynttorget. Vi räknar med att mötas av ett stort mediauppbåd då intresset för vår sak inte finner några gränser. Så, jag behöver kanske inte belysa vikten komma hela, rena och skapligt nyktra. oss på demonstrationen. Festen efteråt kommer denna kväll inte likna någon annat. Tänk på att Café Opera kommer att vara fullsatt redan tidigt på kvällen så kom i tid!

Let the auction begin!
Under kvällen kommer vi att auktionera ut vårt plakat som vid det laget redan gått till historien. Intäkterna kommer att gå till ett par välförtjänta flaskor skumpa till oss partygeneraler och överskottet kommer att gå till kampen mot FRA. Ni i gruppen ”Stekare mot FRA” bestämmer var pengarna ska gå!

Dementi om Fridas skor
I vårt förra mail skrev vi att LUF skulle komma mangrant i fotriktiga skor. En upprörd ordförande Frida Johansson Metso meddelade häromdan att hon denna dag tänker lämna sina birkenstocks hemma och dagen till ära trippa runt i stilettklack. Hur hon klarar kullerstenen på Mynttorget är vid pressläggningen inte klarlagt.

En yttelrigare drink har världspremiär!
Vi berättade i förra mailet att drinken ”Mikael Odenberg”, en variant på Fidel Castro, skulle ha världspremiär på torsdag. Nu kan vi även avslöja att efter tre timmars återremiss har en alkoholfria versions skapats den heter ”Sten Tolgfors” men går under smeknamnet "Tomhylsan".

Kom tidigt!

/ Partygeneralerna

5 comments:

Rick Falkvinge (pp) said...

Kommer Fridas skor också att auktioneras ut?

Stekare mot FRA said...

Ska kolla!

Björn Felten said...

Kan du samtidigt passa på att kolla hur det är med Fridas lite intimare persedlar? Jag är eventuellt intresserad av att lägga ett bud. Redaktionen har min adress.

Erik Laakso said...

Jag såg Frida och hennes skor vid mynttorget, snygga skor och absolut inget trist foträt där inte. Som helhetsupplevelse, skor och hela härligheten, en 9,5:a, och hon hejade också. :)

Tindra66 said...

Hoppas ni inte gett upp den här kan ni fortsätta softa till kanske..
http://www.youtube.com/watch?v=XVji9ZCOqO8

Hälsar en retro stekarbrutta från som gled på cafeet på 80talet med
schyssta spiror och raffig hylla.