Monday, June 30, 2008

Snacka omkull en FRA-förespråkare – Stekarnas bästa tips!

Vi märker att människor är skrämmande ovetande om vad som hände den 18 Juni, dagen då FRA-lagen klubbades och demokratin gick förlorad. Folk vi pratar med känner ett starkt obehag men de vet inte riktigt hur de ska kunna sålla sant från falskt i debatten. Därför har vi Stekare mot FRA tagit fram denna lilla lathund , ett måste att läsa för dig som är trötta på trams från proppmätta partipampar!

Läs noga och testa på första bästa förespråkare du träffar. Om du lyckas hitta någon förstås ;-)

”Vi måste ha den här lagen för att kunna trygga vår säkerhet i framtiden.”
– FRA-förespråkarna har inte lyckas redovisa någon seriös hotbild mot sverige. Att FRA skulle vara en försäkring mot framtida hot är som att försöka blanda treo i drinkarna för att göra baksmällan lättare. Alltså, massa biverkningar och ingen större nytta. Inget gott kan komma ut av det.

”FRA har ju kunnat avlyssna oss länge är det inte skönt att det hela nu är reglerat.”
– Ordet reglerat är faktiskt ett snyggt ordvrängeri i det här fallet. Lagen reglerar inte ett skit. Det är ett fullständigt ohejdat okej till att kladda runt i vår kommunikation oavsett form vara den är elektronisk och passerar gränserna. Enligt samma logik kan vi ju ”reglera” systemets öppettider: 24h om dygnet 7 dagar i veckan. Eller varför inte ordna hemkörning också, samt se till att köra ut några liter extra till var och en om någon skulle komma att bli törstig. Löjligt.

”Den här lagen har kommit till genom en fin, hederlig och demokratisk process.”

– Säkert. Regeringen har ljugit svamlat och mobbat de som tänkte rösta nej i riksdan. Mugabe har kommit till makten i en ungefär lika demokratisk anda.

”Om vi inte har en bra underrättelsetjänst kan vi komma att hamna i skuld hos andra länders underrättelsetjänster.”

– Vi kring Stureplan vet att det finns vissa spel man inte ger sig in i. Och det finns stekare man ser till att aldrig bli skyldiga något. Det är ballt en stund och glida runt och känna sig odödlig. Men när skumpan är slut ska någon betala notan och innan man vet ordet av står hela ens familj i skuld. Om regeringen gett sig in i ett spel de inte kan hantera ska inte FRA sätta igång att gräva fram skit om oskyldiga svenskar bara för att de ska kunna betala kalaset. Eller för att citera top gun: ”Your body is writing checks your body can´t cash”

”Låt dem lyssna jag har inget att dölja.”

– Att få ha sin bil, sin lya och sina mail ifred är fan en mänsklig rättighet. Är du emot mänskliga rättigheter? Att få prata fritt, att tycka och tänka och utan att staten lyssnar är reglerad i FNs resolution för mänskliga rättigheter och den är inskriven i den svenska grundlagen. Om du vill upphäva grundlagen kan du ju rösta på ett sånt parti. Säg vad du vill, FRAs nya befogenheter Är olaglig. Punkt. (Sen slår du knäppskallen i huvudet med detta som du lär dig utantill.

Regeringsformen 2 kap. 6 §. Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp även i annat fall än som avses i 4 och 5 §§. Han är därjämte skyddad mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång samt mot undersökning av brev eller annan förtrolig försändelse och mot hemlig avlyssning eller upptagning av telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande.

Vi har inget problem med att Reinfeldt bjuder in ett helt regemente med jätte jätte hemliga radiotomtar från lovön för att leka spion men de får faktiskt ta och hålla sig till lagen och lämna i vårt internet ifred. Om de ska ut och mixtra i grundlagen får de se upp innan vi kryssar bort dem och byter in hela gänget till yngre modell i nästa val. Lillebrorsorna i ungdomsförbunden verkar ha bra mycket, mycket bättre koll.

”Jo men allvarligt. Om FRA vill komma hem och övervaka mina toalettbesök så är de välkomna, bara det kan leda till att någon terrorist blir dömd”

– Du kan bedyra hur ok det skulle vara för dig att polisen kommer hem till dig när som helst och övervakar dina mest privata bestyr. Så pratar bara någon som aldrig fått uppleva det på riktigt. Ta och fråga någon från Kina eller forna Sovjetunionen om hur det kändes. Dessutom är effektiviteten i terrorlagar i princip verkningslösa. Som ett exempel kan ju sägas att efter alla terrorlagar i USA har inte EN ENDA terrorist kunnat dömmas. Inte en enda! Zip! Zero! Nada!

”Du, det är så stor mängd de kommer aldrig ha tid och resurser att avlyssna alla.”

–De har världens elfte starkaste dator, de massrekryterar och kräver att få komma in i operatörernas serverskåp. De kommer att göra sitt bästa. Men strunta i det. Det är inte poängen. Problemet är att de nu har laglig rätt. Att de får avlyssna allt är själva brottet mot de mänskliga rättigheterna.

”Men FRA har ju lovat att bara spara sånt som är misstänkt och som är nödvändigt för rikets säkerhet.”

– Lilla vän, FRA har lagbryteri som vana. De har prasslats och smusslas ända sen starten och det är bevisat. Cheferna har till och med erkänt det öppen på band. Varför skulle de sluta nu? Nu har de ju ännu lösare tyglar och de har en garanterad sekretess vilket innebär att även om de blir påkomna med att skita ner sig igen kommer ingen att få reda på det. Ingekan rösta bort FRA. Ingen har någon insyn. Jag känner mig inte tryggare bara för att de lovar att glömma bort det de läst efteråt!

”FRA kommer bara att lyssna på sånt som är misstänkt.”

– Tror du på jultomten också? Alla vet att för att hitta något måste FRA skanna allt. Det är just det som är problemet. Det är det som är själva intrånget.

Varmt välkommen på torsdag den 3:e Juli på Café Opera. Kl 20.00 – 03.00. Glöm inte att OSA på väggen för gästlista.


/ Partygeneralerna

5 comments:

Pippi på Stureplan said...

OSA på väggen? Vilken vägg?

Martin said...

På facebookväggen :)

Anonymous said...

We are controling transmission

joel said...

Men vad attan gör man om man inte har FB-konto?

Hans said...

Detta var något av det bästa jag läst i FRA-frågan. Helt i klass med Phil Zimmermann's FAQ på http://www.philzimmermann.com

Men jag tänkte på något annat...

Eftersom SIFO nu konstaterat att ungdomarna redan är emot FRA-lagen medan den äldre "låginkomst"-klassen i högre utsträckning är för så talar bloggsfären numera, i stort, till "de redan frälsta". Varför inte författa ett flygblad som på ett lätt allegorist sätt förklarar FRA-lagen på ett sätt så att denna grupp får helt klart för sig vad det handlar om?

Jag ska försöka knåpa ihop något, men eftersom du var så ända in i förbålt bra på att formulera dig så ville jag bara förmedla ett tips som jag tror kommer att göra susen...