Sunday, July 6, 2008

Stekare mot FRA – Allt om torsdagens bravader!

Kära stekarvänner. Nu bryter vi tystnaden för att försöka gå igenom vad som egentligen hände i torsdags. Vi blev verkligen glatt överraskade över allt ståhej vår facebookgrupp orsakat i media. Vi har nu tagit ett järn på flyt och tänkt över det hela:
  • Media undrar: "Vad är en stekare?"
  • Bloggarna sluter oss till sitt hjärta!
  • Urspårat träningsläger för de politiska ungdjuren!
  • Odenberg gjorde äntligen någon nytta!
  • Har någon sett vår skylt?
  • Stekaren som blev pirat!
  • Tusen tack!

Media undrar: "Vad är en stekare?"
Vi måste säga att vi blev överraskade över det massiva medieuppbådet som mötte oss när vår lilla expedition-demonstration anlända till mynttorget. Med svårighet fick vi vår jättebjässe till skylt på plats mot slottsmuren innan vi blev bombarderade med tusen frågor från den samlade journalisteliten. Resultatet var över förväntat även om frågorna var av den mest ytliga karraktär. Den vanligaste frågan var faktiskt: "Men hörrni, vad är en stekare egentligen?" Vafaan svarar man på det? Ni kan själva se hur vi klarade eldprovet i Aftonbladet, TV4, SVT, Expressen, Svd, Stockholm Fria och alla andra ställen där vi var med. När till och med TT la upp en grej om oss borde det räcka för att förpassa oss till ”the FRA hall of fame” för tid och evighet. Posta gärna de länkar du hittar Som en länk i Facebookeventet eller som kommentar till den här bloggposten.

Bloggarna sluter oss till sitt hjärta!
I bloggvärlden har vår blotta existens orsakat en villervalla utan dess like. Ett exempel är Fredrika på finest.se har vår inbjudan i en post vilket blivit hennes genom tiderna mest lästa bloggpost genom att den lästs 9500 gånger. Fredrika är i lyrisk av tacksamhet för all uppmärksamhet hon fått genom att hon bloggat om oss.

Urspårat träningsläger för de politiska ungdjuren!
Festen måste sägas ha blivit en klar succé. Med en långsam start snurrade det kring 23-tiden på rätt bra. Bland gästerna hittade alla som har nått att säga till om vad gäller motståndet mot FRA. Vi hade också glädjen att noter upprorsikonen Camilla Linberg i vimlet på Café Opera. När det gäller feststämning så hade måste vi tyvärr medge att stekarna denna kväll bleknade i skuggan av de politiska ungdjuren som visade hur man festar och protesterar på en och samma gång. Kvällen urartade och blev till ett veritabelt träningsläger inför det partymaraton som väntar dessa unga engagerade i Almedalen i nästa vecka. Se lite bilder från kvällen här på finest.se

Odenberg och Tolgfors levererade äntligen någon nytta till mänskligheten!
Som vi berättat tidigare presenterade vi två nya drinkar till världen i torsdags. Den första var Odenberg som sades vara en variant på Fidel Castro och den andra den alkoholfria och tveksama varianten Tolgfors eller "tomhylsan". Vi som var på festen kan konstatera Odenberg och Tolgfors inte bara har lyckats släppa alla spärrar vad gäller integritetsfientlig massavlyssning. Besökarnas spärrar släppte också steg för steg allt eftersom dessa nyligen uppfunna förfriskningar hälldes i ymniga mängder ner i besökarnas, efter demonstrationen, slagordstorra strupar.

Har någon sett vår skylt!
Vi måste erkänna att vi supit bort vår skylt. Det hela började efter att Café Opera fått kalla fötter. Journalister hade tydligen ringt till Café Opera och frågat hur det kommer sig att de är mot FRA-lagen. Alla Journaister verkar tydligen inte ha alla hästar hemma. Men för att klargöra det hela en gång för alla. Caféet har självfallet inte tagit ställning i sakfrågan utan tyckte det var en kul festidé och valde bara att öppna sina portar för oss denna kväll. När de insåg att de höll på att bli inblandade i en politisk kontrovers kom vi överens om att montera ner skylten som senare på kvällen kom bort. Har någon sett den? hör gärna av er!

Stekaren som blev pirat!
En av oss Mårten Angner har bestämt sig för att ägna sin passion åt politiken. Han har nämligen gått och blivit piratpartist. Han motiverar sitt beslut med nått i stil med att piraterna är de enda som parti som fokuserar alla sina krafter på de här frågorna. Vi är rörda och glada och lyckönskar vår dryckesbroder på denna framtida seglats under svart dödskalleflagg in i politiken. Vi hoppas att Mårten med tiden blir en trygg landsfader och kommer med spänning följa honom i fratiden.

Tusen tack!
Utan sina vänner blir det inget av. Vi vill i detta brev tacka alla vänner som gjorde torsdagens aktion möjlig. Clarex, som bidrog med våra stekiga och tyvärr bortsupna skylt. Westmans som hjälpte oss med bord, Café Opera som öppnade sina portar och tält och alla andra som gjorde dagen till denna totala framgång. Speciellt tack även till fotografen och stureplansprofilen Ivan da Silva som dragit i en del trådar.

/Partygeneralerna

1 comment:

Robert W said...

Nu äntligen har jag förstått vad stekare är. Det är tydligen ungdomar utan egna pengar, men med väldigt förmögna föräldrar.

När jag läste för någon månad sedan om att Stekarna var emot FRA trodde jag att det var något i still med svenska kocklandslaget.